Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новата операционната система на Huawei - HarmonyOS 2.0 - ще излезе на пазара това лято със сериозни амбиции - да заеме 16% от пазара "възможно най-скоро", заявяват от китайската компания.

Техногигантът обяви разработката на нова операционна система още преди санкциите на САЩ срещу компанията, които ощетиха сериозно софтуера на устройствата им. Санкциите доведоха до блокиране на Huawei от ползване на Google Web Services и всички услуги на световната интернет компания (макар много хора да намериха заобиколни методи за решаване на проблема).

Първоначално наричана с китайското си име Hongmeng, HarmonyOS бе представена в първата си версия през 2019 г. Оказа се, че операционната система не е нещо фундаментално ново, а просто дериват на Android. Първата версия на системата се появи в смарт телевизорите на Huawei, основно на китайския пазар.

Новата версия, която трябва да работи с лекота на всякакви устройства - смартфони, часовници, компютри, таблети, очила, телевизори, гласови асистенти и много други - се очаква през юни тази година. Операционната система обаче вече изтече и засега не впечатлява с нещо по-различно от това, което се предлага от графичния launcher EMUI на смартфоните Huawei - чиито печалби спаднаха сериозно на Запад заради липсата на Google приложения.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.