Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Широкоразпространеният недостиг на бензин по Източното крайбрежие на САЩ започна леко да се облекчава вчера. Операторът на най-големия тръбопровод съобщи, че отново доставя "милиони галони на час" след кибератаката от миналата седмица, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Кораби и камиони бяха изпратени да напълнят резервоарите, след като шестдневното спиране на "Колониъл пайплайн" предизвика паническо купуване, което пресуши бензиностанциите в югоизточната част на САЩ.

"Върнахме системата към нормалните операции и доставяме милиони галони на час на пазарите, които обслужваме", каза компанията, която започна постепенно да рестартира тръбопровода в сряда.

Вчера над 13 400 бензиностанции не работеха заради липса на гориво, докато в петък броят им бе 16 200, показват данни на мобилното приложение "Газбъди".

В петък 88 на сто от бензиностанциите във Вашингтон бяха без гориво, а вчера този дял спадна до 75 процента. Ситуацията се подобри и в Северна Каролина и Вирджиния, но остана почти без промяна в Джорджия.

Търсенето на бензин спадна с 12,6 на сто от миналата седмица, вероятно заради намаляването на паническото купуване, на което станахме свидетели малко след като "Колониъл пайплайн" спря работа, казват анализатори. Средната цена за галон бе 3,04 долара вчера, което е леко увеличение спрямо 2,96 долара преди седмица.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.