Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Освен Националната агенция за приходите (НАП), и другата приходна агенция - "Митници", вече е с нов началник. Решението съобщи финансовият служебен министър Асен Василев. На мястото на Георги Костов, който оглави службата, след като бе главен секретар на МВР през 2017 г., застава Павел Тонев. Новият шеф има 20-годишен опит в митниците, в това число и като директор - на регионално и на национално ниво. Всъщност Тонев бе начело на агенция "Митници" при кабинета "Орешарски".

Министърът обясни един от мотивите си за рокадата: 

„Има доклад на ОЛАФ за нанесени сериозни щети на европейски бюджет. В този доклад по почти всички критерии оценката е, че Агенция „Митници“ не отговаря на изискуемите стандарти. Колегите в митниците са взели мерки, но въпреки това ОЛАФ ни изпрати писмо за 55 млн. евро, които България трябва да провизира и евентуално да възстанови към европейския бюджет“, заяви Василев.

Въпросното писмо за финансовата санкция е пристигнало вчера, стана ясно от думите на министъра на финансите. 

Павел Тонев вече е бил за кратко начело на митниците. Той оглави агенцията през 2013 г., по времето на кабинета „Орешарски“.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.