Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На третия ден, откакто има служебно правителство, и Националната агенция по приходите (НАП) вече е с нов шеф. С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на агенцията, а на длъжността е назначен Румен Спецов.

Той е с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност, съобщава правителството, което е взело решението неприсъствено. В периода 2009-2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001-2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП-Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство, гласи биографията на новия данъчен шеф.

Извън професионалната си кариера, Спецов е и състезател по културизъм, както и републикански шампион за ветерани.

Галя Димитрова пък бе начело на данъчната администрация от 2017 г., с идването на третия кабинет "Борисов". Рокадата тогава включваше преместване на тогавашния шеф на НАП и бивш полицай Георги Костов в митниците. Димитрова обаче нашумя в публичното пространство през лятото на 2019 г., когато се случи безпрецедентния теч на лични данни на над 5 млн. българи и фирми от сървърите на НАП. Но шефката на институцията точно тогава се оказа в отпуск, който отказа да прекрати. Но остана на поста, въпреки заканите на тогавашния финансов министър Владислав Горанов, че предстои "сериозен разговор".

Рокадата идва ден, след първите уволнения в МВР - на административния секретар Бойко Славчев и на шефа на инспектората Николай Гешев. Както и след смяната на политическите кабинети във всички министерства. Рокада имаше вчера и в Агенцията по инвестиции.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.