"Ливърпул" нанесе тежка загуба на "Манчестър Юнайтед" във Висшата лига - 4:2 на "Олд Трафорд". Тимът на Юрген Клоп се оказа губещ в резултата - 0:1, но след това доминираше и логично стигна до обрат.

С трите точки мърсисайдци запазват шансове за топ 4. Събраха 60 т., а четвъртият "Челси" е с 64. "Лестър" има две повече. На тези отбори обаче остават два мача до края, а на "Ливърпул" - три. И по-лесна програма.

Бруно Фернандеш зарадва домакините в 10-ата, като защитникът Филипс отклони топката във вратата си.

Това бяха минутите на "Юнайтед", но "Ливърпул" бързо превключи. Стигна се до спорна ситуция, в която съдията първо отсъди дузпа за гостите, но след като видя видеозапис, я отмени.

В 34-тата Филипс се реабилитира и прекрасно асистира на Жота за 1:1. В края на полувремето Роберто Фирмино направи пълен обрат, а веднага след почивката наказа поредна грешка на "червените дяволи" - 3:1.

Маркъс Рашфорд намали в 68-ата, а малко след това "Юнайтед" бе близо до изрявняване. "Ливърпул" обаче бе отборът, който направи много повече пропуски и доста по-рано можеше да реши всичко. Това стана в 90-ата, когато и Мохамед Салах успя да се разпише.

Това е втора поредна домакинска загуба за "Манчестър Юнайтед".

А край "Олд Трафорд" отново имаше протест на хиляди фенове на "Юнайтед" срещу собствениците от семейство Глейзър. Преди мача някои от тях отново опитаха да провалят срещата. 

И охраната - този път от стотици полицаи, включително от специални части, трябваше да си играе на котка и мишка с тях. Запалянковците пробваха да блокират пътищата на двата автобуса. В някои английски медии се появиха информации, че возилото на "Ливърпул" е спряно и с изпуснати гуми, но това не се потвърди.