"Манчестър Сити" спечели шампионската титла на Висшата лига и на теория. Три кръга преди края "гражданите" имат 10 точки повече от "Манчестър Юнайтед", който тази вечер загуби от "Лестър" с 1:2 у дома.

Така тимът на Пеп Гуардиола си върна трона в Англия и вече има дубъл - със спечелената Купа на лигата. В края на месец май може да стане и требъл, ако отборът запише първи триумф в Шампионската лига. Това е седма титла на "Сити" на Острова - пета за девет години (трета в последните четири).

"Манчестър Юнайтед", който е в тежък маратон, излезе с практически резервен състав - с двама дебютанти.

"Лестър" поведе с красив гол на Томас в 10-ата. Само пет минути по-късно Мейсън Гринууд изравни. Гостите натиснаха след почивката и усърдието им се отплати - в 66-ата Суюнджу вкара с глава за 2:1.

Влизането в игра на Кавани, Рашфорд и Фернандеш не помогна на домакините, които все пак запазват второто място, а в четвъртък приемат "Ливърпул".

Победата на "Лестър" (на тима предстои финал за Купата на ФА) е от значение в битката за топ 4. С мач повече "лисиците" са на 4 точки от "Юнайтед", имат две повече от "Челси" и са на осем пред петия "Уест Хем".