"Челси" победи "Манчестър Сити" в двубой от 35-ия кръг на Висшата лига - 2:1 с обрат на стадион "Етихад". Лондончани не само отложиха подпечатването на шампионската титла на "гражданите". Тя така или иначе ще бъде спечелена.

По-важното е, че отправиха послание към съперника си преди финала на Шампионската лига.

Това е втора знакова победа на "Челси" над "Сити" за броени дни. Предишната беше в полуфинал за Купата на Футболната асоциация през април.

Тази вечер и в двата тима липсваха основни футболисти - заради натоварения график. 

"Манчестър Сити" имаше шанс да нанесе двоен удар в края на първото полувреме и до голяма степен да реши спора. Рахим Стърлинг откри в 44-ата, като миг преди това Серхио Агуеро пропусна да се разпише.

В 45-ата "Сити" получи дузпа. Агуеро опита изпълнение "Паненка", но доста нескопосано и вратарят Менди улови като на тренировка.

През втората част играта на "Челси" се промени. Хаким Зиех изравни в 63-тата. "Гражданите" имаха претенции за дузпа при акция на Рахим Стърлинг и нямаше да е незаслужено, ако я бяха получили.

Равенството изглеждаше логичен резултат, но лондонските "сини" получиха още един шанс в добавеното време и Маркос Алонсо го грабна с помощта и на добро стечение на обстоятелствата - 2:1.

Победата означава много за "Челси" в битката за топ 4. Тимът е само на 3 т. от втория "Манчестър Юнайтед", който има два мача по-малко. Петият "Уест Хем" е на шест. "Манчестър Сити" води 13 т. пред "Юнайтед" три кръга преди края.

По-рано днес "Лийдс" почти отказа "Тотнъм" от амбиции за четворката - 3:1.