Десетки футболни хора от няколко поколения изпратиха Георги Димитров-Джеки на поклонение във фоайето на сектор "А" на националния стадион  "Васил Левски".

Бившият капитан на ЦСКА и националния почина на 62 г. в събота след дълга битка с рака.

Присъстваха Димитър Пенев, който е бил треньор на легендарния защитник, Петър Жеков, Георги Велинов, Спас Джевизов, Пламен Марков, Ангел Рангелов, Методи Томанов, Красимир Горанов, Сашо Борисов, Анатоли Нанков, Ивайло Йорданов от Четвъртите в света...

БФС беше представен от временния си шеф Михаил Касабов, Емил Костадинов, който някога бе "новобранец" на Джеки в ЦСКА, Валентин Михов, както и други функционери.

Пламен Марков

 

Емил Велев, голям съперник на Димитров от 80-те с екипа на "Левски", също почете Джеки. Както и Бойчо Величков, който представляваше "Локомотив" (София), "бели" величия - Андрей Желязков и Чавдар Цветков, Руслан Вуцов, един от синовете на Иван Вуцов, волейболното величие Борислав Кьосев, звезди и от други спортове...

Георги Велинов, Румен Петков и Валентин Михов (в гръб)

 

Имаше много венци - от БФС, от клубове (ЦСКА-София, ЦСКА 1948, "Локомотив" и т.н.), от запалянковците на "червените" и от отделни личности.

Имаше обаче и много липсващи - най-вече хора, свързани с ЦСКА и играли в националния с него.

Няма да ги посочваме, но всеки може да прецени кои са, предвид изредените тук. Очакваше се да има повече хора на поклонението на един от най-големите в историята на ЦСКА, емблематичен защитник и капитан на първия ни отбор.

Пред журналистите думи за лидера казаха Димитър Пенев, Емил Костадинов, Валентин Михов, бившият съдия Любе Спасов... 

Георги Димитров ще бъде погребан в родния си старозагорски край.