Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Десетки футболни хора от няколко поколения изпратиха Георги Димитров-Джеки на поклонение във фоайето на сектор "А" на националния стадион  "Васил Левски".

Бившият капитан на ЦСКА и националния почина на 62 г. в събота след дълга битка с рака.

Присъстваха Димитър Пенев, който е бил треньор на легендарния защитник, Петър Жеков, Георги Велинов, Спас Джевизов, Пламен Марков, Ангел Рангелов, Методи Томанов, Красимир Горанов, Сашо Борисов, Анатоли Нанков, Ивайло Йорданов от Четвъртите в света...

БФС беше представен от временния си шеф Михаил Касабов, Емил Костадинов, който някога бе "новобранец" на Джеки в ЦСКА, Валентин Михов, както и други функционери.

Пламен Марков

 

Емил Велев, голям съперник на Димитров от 80-те с екипа на "Левски", също почете Джеки. Както и Бойчо Величков, който представляваше "Локомотив" (София), "бели" величия - Андрей Желязков и Чавдар Цветков, Руслан Вуцов, един от синовете на Иван Вуцов, волейболното величие Борислав Кьосев, звезди и от други спортове...

Георги Велинов, Румен Петков и Валентин Михов (в гръб)

 

Имаше много венци - от БФС, от клубове (ЦСКА-София, ЦСКА 1948, "Локомотив" и т.н.), от запалянковците на "червените" и от отделни личности.

Имаше обаче и много липсващи - най-вече хора, свързани с ЦСКА и играли в националния с него.

Няма да ги посочваме, но всеки може да прецени кои са, предвид изредените тук. Очакваше се да има повече хора на поклонението на един от най-големите в историята на ЦСКА, емблематичен защитник и капитан на първия ни отбор.

Пред журналистите думи за лидера казаха Димитър Пенев, Емил Костадинов, Валентин Михов, бившият съдия Любе Спасов... 

Георги Димитров ще бъде погребан в родния си старозагорски край.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.