Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Те нe са крайнодесни, както ги обвиняват. Може би в самото начало, преди 40 години, така тръгва старият Льо Пен, от крайнодясна партия. Един от плакатите, които имаха, беше следният: "Нито наляво, нито надясно, за Франция!" Типично патриотично движение. Един патриотичен център, да го кажем."

Така лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов обясни пред Клуб Z защо е участвал като гост в XV конгрес на Националния фронт на Марин Льо Пен през уикенда.

Както вече съобщихме Каракачанов се включи във форума редом до Андрей Исаев, зам.-председател на долната камара на Думата, и член "Единна Русия", партията на руския президент Владимир Путин; Андрей Климов, зам.-председател на комисията по външни работи на Съвета на федерацията, горната камара на парламента; Хеерт Вилдерс, лидер на ксенофобската холандска партия на совободата; автстрийския му аналог Ханс-Кристиан Щрахе; лидера на италиансата Северна лига Матео Салвини; Филип Клайс, председател на крайната белгийска десница "Влаамс беланг" и др.

Пред Клуб Z лидерът на ВМРО категорично защити своите домакини от Националния фронт, които били "една много различна партия от Националния фронт през 90-те - и като политики, и като подкрепа". Оправда и признанието на Льо Пен, че партията й е взела заем от 9 милиона евро от руска банка:

"Сключили са заем – доколкото чета по френските вестници. Това е проблем, който се коментира във Франция. Те са искали от няколко френски банки кредит, но нито една не е отпуснала, и са теглили от руска банка. Аз не съм нито посланик на Русия, нито на Франция, за да го коментирам."

Каракачанов каза още, че е впечатлен от делегатите от партията на льо Пен, които "активно и с желание" участвали в конгреса. Това контрастирало с българската практика. А лидерката на френските националисти обрисува като "политик с чар и обаятелност".

Той обясни, че двамата се познавали от няколко месеца и е получил поканата да гостува на конгреса преди повече от месец и половина:

"И реших да отида, да видя на място как стоят нещата. Ако проверите, ще видите, че това е най-голямата партия във Франция, която спечели 35% на изборите. И ако погледнете социологията във Франция, ще видите, че госпожата като че ли е новия президент", изреди мотивите си лидерът на ВМРО.

Той отрече да е контактувал активно с другите гости на конгреса. За Вилдерс каза само: "Този господин се появи за 15 минути и си тръгна." Поясни, че нямал и особена възможност за контакт с другите участници:

"Всяка делегация си беше отделно. Имаше една част, вчера в 3 ч следобед, в която беше времето за изказване на делегатите, които са гости. След това имаше официална вечеря, на която всяка делегация си беше на своя маса, заедно с френски домакини. Даже мисля, че бяха в друг хотел."

По повод идеята на Ханс-Кристиан Щрахе за Европейска патриотична партия, Каракачанов не вярвал, че може да се говори за някакъв "Интернационал" при този тип партии - защото всяка от тях гледала интереса на собствената си държава, и политиките им нямало как да се пресичат достатъчно. Но подобна формация можело да се оформи в бъдеще на съвсем друга основа:

"Това, което прави впечатление е, че всичките говорители, и от Белгия, и от Австрия, и от Италия, повече говореха за един европейски патриотизъм – Европа като континент, който трябва да защитава своите интереси."

Френският "Монд" отбеляза участието на Каракачанов с репликата "Символът на Европа не може да бъде Кончита Вурст, а Жана Д'Арк". Пред Клуб Z той обясни, че "контрирал" изказвания на европейски политици от Евровизия насам, че Кончита Вурст е символът на Европа:

„Кончита Вурст беше просто пример, че се подменят европейските ценности за съответните нации. Затова, че се разбиват традиционните ценности, семейни, християнски и национални. И това, което казах е, че няма логика Кончита Вурст да е символ на Европа, би трябвало да бъде Жана Д'Арк, примерно. Ако търсим подобен символ. 

Говорих за опасността от ислямския фундаментализъм, говорих  затова, че бюрокрацията в Брюксел иззема функциите на отделните държави. Говорих за проблемите на България. Какво от това, че френската преса си е харесала това с Кончита Вурст и Жана Д'Арк. Това мое изречение изправи залата на крака десет минути с аплодисменти. Естествено, това е направило впечатление на френските журналисти и са го вкарали. Както виждате, не цитират никой друг от гостите. Значи на французина му прави впечатление, когато някой цени някоя личност в неговата история.“

Ключови думи

Коментари

Развеселен

простак

ЮДА

АНА КОНГРЕС НА КОНСЕРВАТОРИТЕ ЛИ ИСКАТЕ ДА БЪДЕ ЗАЩОТО НИТО ДОЛ НИТО СЕРГЕЯ ЩЕ ГО ПОКАНЯТ-ТЕ СИ ХАРЕСВАТ КОНЧИТА

Развеселен

еми на фона на Марин, Кончита е по-красивия травестит, не може да отречеш

Деян

Жалък мошеник е Каракачанов. Не мога да разбера претенцията му да се нарича патриот, а в същото време във всичките му действия прозира не загриженост за България, а неистов стремеж с компромиси, които нямат нищо общо с морала да се дореди до депутатската банка. Многото му свободни валенции го направиха всеяден политик, а тази година беше върхът - на два последователни избора се яви от две различни коалиции. Малко е, това негово поведение да се определи като мръсничко, то е отвратително.

Кухня

Политически миндил!

Е, друго си е да се изтъпанчи Ванката Костов, Драгалевският лаборант и официално да обяви от трибуната на НС, че България окончателно е погребала национализма си. Демек, че е надупена и готова за колонизиране. По-добре Каракачанов при това положение.

Развеселен

споко, комуне. Национализмът изпълзя като мумия от тракийската си гробница и гордо размаха конска опашка пред света, та всички да ни научат, че сме диваци

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.