Скандалът покрай очертаващия се провален мач между ЦСКА 1948 - ЦСКА-София се разраства. Намеси се и трети клуб - "Локомотив" (Пловдив), спортният директор на който Георги Иванов заяви пред "Дарик радио", че отборът може да не излезе утре срещу "Лудогорец".

Гонзо предупреди с доста гневен тон, че първенството може да не завърши.

По-рано днес ЦСКА 1948 оповести, че бойкотира домакинския си двубой с ЦСКА-София заради нежеланието на БФС да отложи срещата. 11 играчи на новака в Първа лига са заразени с коронавируса, а според наредбата на централата при такъв брой (минимум 10) дори само в един тим, мач не се играе. Централата отложи срещата на ЦСКА 1948 с "Локомотив" във вторник, но отказа да го направи и за следващите, независимо че карантината на 11-те не е изтекла, а е едва на няколко дни. Аргументът е, че нямало свободни дати до края на месеца.

Така, според Иванов, ЦСКА-София придобива предимство в битката за второто място с Локо (Пловдив), тъй като клубът от "Българска армия" ще спечели служебно. Бившият номер 9 добави, че подкрепя ЦСКА 1948 в казуса, а ЦСКА-София няма вина. Той няколко пъти нарече хората в БФС, взели решението, "неадекватни". Критикува централата и за други ходове от последните дни.

„Разбира се, че се чувстваме ощетени. Самият Футболен съюз не дава равнопоставеност на отборите, рече бившият голмайстор, треньор и директор на "Левски". - Не може преди четири дни заради заболели от COVID-19 да отложиш един мач, а след четири дни да накараш този отбор да играе мач. За четири дни няма кой да се излекува от COVID-19. "Локомотив" е крайно разочарован от това нещо, което се случва. Искаме Футболният съюз да бъде равнопоставен орган за всички отбори. Ние виждаме, че се взимат такива неадекватни решения във Футболния съюз, не знам дали в лудницата има толкова неадекватни хора.“

„Виждам, че тези хора искат да си направят те класирането. Да прекратяват първенството, да кажат кой на кое място е, ние няма смисъл да правим пътувания и да имаме разходи... Май е дълъг месец и мачовете за плейофите да се изместят с един ден. Обяснението е, че трябва да приключим шампионата за Европейското първенство. Аз искам да ги питам тях колко футболисти от българското първенство имаме, които ще играят на Европейското първенство, та ние да се съобразяваме“, запита Иванов.

„Аз подкрепям колегите от ЦСКА, че няма да има мач. Ние ще обмислим дали ще играем утре мач. В крайна сметка за какво да ги играем тези мачове, след като те предрешават първенството - веднъж с неизпадащите отбори, и втори път с това кой да бъде втори, трети и т.н. Интригата е между втория и третия. Те убиват и тази интрига. За какво играем тогава първенство?“

Мачът "Лудогорец" - "Локомотив" е в Разград и има значение само за "смърфовете", тъй като "орлите" си осигуриха титлата предсрочно.

„Ние ще се явим на мача срещу "Лудогорец", но ще преценим дали ще излезем да играем. Отборът пътува за Разград, готвим се за мача, но при стеклите се обстоятелства, има ли смисъл изобщо да продължаваме да го играем това първенство. Толкова неадекватни хора, да не могат да намерят дата ЦСКА 1948 да си изиграе мачовете. Никой няма вина, нито ЦСКА 1948, нито ЦСКА-София. Изцяло вината е във футболния съюз и в ръководството, което прави мачовете и програмата за мачовете. Ако не вземат решения, смятам, че първенството няма да завърши“, каза още той.

„Може да бъдем по-крайни в мерките. Ще изчакаме да видим тяхното решение. Кога ще насрочат нашия мач и мача на ЦСКА 1948 с ЦСКА-София? Тогава ще преценим какво ще правим. Решенията им са неадекватни. Първенството няма да завърши, защото решенията, които ги взимат ощетяват отборите. Първенството не е равнопоставено. Конкуренцията между ЦСКА-София и "Локомотив" (Пловдив), те я наклоняват в полза на ЦСКА-София. Как отлагат единия мач, а следващият го отлагат?“

„Искам да вземат адекватни решения. Не искам да ги подлагам под натиск. Нещата, които се случват в последните 10 дни в българския футбол са ужасни и катастрофални. Ще обмислим добре ситуация и ако не се вземат радикални мерки, ако не се вземе предвид това, че ЦСКА 1948 има болни футболисти, след тяхното решение, ще видим "Локомотив" Пловдив какви мерки ще предприеме. Няма да говорим наизуст", завърши Гонзо.