„Нямам сестра.“

Така подсъдимият Миню Стайков коментира днес на влизане на поредно заседание по делото му разказаното от бизнесмена Светослав Илчовски. Той няколко пъти повтори фразата за сестрата и добави: "Все някой има". Попитан кой е този някой, бизнесменът отговори: "Вземете клипа".

Стайков поясни, че никога не се е виждал с бизнесмена.

Всъщност Илчовски не твърди подобно нещо.

Миналата седмица пред Комисията по ревизия на управлението зърнопроизводитеят от Северозапада създаде мегаскандал, като обяви, че съществува видео с издевателства над Стайков, докато той бил в ареста.

Показвал му го лично премиерът Бойко Борисов, за да илюстрира какво се случва с непослушни бизнесмени (иначе Миню Стайков е обект на две обвинения с още куп хора, включително и със сина си, от 2018 г. до днес, като дълго време изкара в ареста. А едното дело още не е внесено в съда - б.р.)

Адвокатката на Стайков Анна Попова съобщи днес, цитирана от БНТ, че клиентът ѝ е задържан през есента на 2018 година, а Илчовски твърди, че е гледал клипа през януари 2017 година.

Преди няколко дни тя бе по-малко категорична пред бТВ:

„Доверителят ми никога не е участвал в клипове, волно или неволно. За нас е любопитно да видим какво е съдържанието на тези материали. Очакваме компетентните органи да ги публикуват, за да се запознаем с тях“, коментира адвокат Анна Попова.

Днес Специализираният наказателен съд гледа делото срещу Миню Стайков, който е подсъдим за злоупотреба с евросредства заедно с още 13 души.