Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Садик Хан очаквано бе преизбран за кмет на Лондон. Той победи с 55,2 процента основния си съперник от Консервативната партия Шон Бейли, получил 44,8 процента, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Триумфът на Хан носи известна утеха за Лейбъристката партия, която регистрира серия от разорчароващи резултати на други местни избори. Той победи с по-малка разлика, отколкото през 2016 г., когато стана първият мюсюлманин кмет на голяма западна столица.

"За мен е огромна чест, че лондончани ми гласуваха доверие да продължа да ръководя най-великия град на земята", каза Хан.

Фокусът на кампанията му бе създаването на работни места и даването на тласък на туризма в Лондон. Хан възприе мантрата "заетост, заетост, заетост" в желанието си да динамизира икономиката на столицата, пострадала от пандемията и Брекзит - удар за мощния финансов сектор, отбеляза Франс прес.

"Обещавам да впрегна всички сили да опитам да изградя по-добро и светло бъдеще за Лондон след мрачните дни на пандемията".

Хан, бивш член на парламента, който замени Борис Джонсън като кмет на британската столица с население от близо 9 милиона души, е критикуван заради нарасналата престъпност в столицата, в това число за извършваните от тийнейджъри нападения с нож.

Докато Джонсън се радва на големи електорални успехи другаде в Англия, опозиоционната партия на Хан доминира все повече британската столица.

Анализатори отдават това на по-младото, етнически многообразно и проевропейско население, което за разлика от по-голямата част от Англия категорично отхвърли Брекзит.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.