"Локомотив" (Пловдив) би "Лудогорец" в Разград в мача, след който е награждаването на "орлите" като шампиони за десети пореден път - 2:1 с обрат.

След почивката двубоят бе много грозен и поразвали празника. Домакините завършиха с деветима заради два червени картона, имаше нерви и сблъсъци между футболисти на двата отбора. 

"Локомотив" отново направи силен мач срещу "Лудогорец", като отново го победи в Разград, неутрализирайки силните му страни. И възползвайки се от своите силни.

Бърнард Текпетей откри за "орлите" в 15-ата минута. От центъра обаче гостите стигнаха до корнер, при който Георги Минчев изравни.

В 32-ата таранът бе фаулиран в наказателното поле и Димитър Илиев реализира дузпата.

След почивката "Лудогорец" имаше възможности да изравни, но и "Локомотив" можеше да дръпне с два гола аванс.

В 60-ата минута Елвис Ману получи втори жълт и червен картон, след като влезе ненужно в тялото на вратаря Пиргов, който вече бе хванал топката при акция на домакините.

Тук футболната битка отстъпи на нервите. В 81-ата и Каули Оливейра е изгонен заради второ предупреждение - за удар с лакът. Въпреки това "Лудогорец" продължи да търси поне изравняването. Но не успя да вкара и отстъпи.

След това дойде ред за награждаването. "Лудогорец" получи десетата си шампионска купа - рекордна за българския футбол. И я отпразнува с феновете си. За церемонията бяха поканени всичките треньори, спечелили предишните трофеи. Някои от тях присъстваха, а други изпратиха видеообръщения.