"Лудогорец" е шампион на България за десети пореден път. Така клубът от Разград подобри рекорда на ЦСКА от девет титли, записан в периода 1954-1962 г.

Четири кръга преди края на първенството "орлите" са недостижими на върха. Те имат 14 точки аванс пред ЦСКА-София и 15 пред "Локомотив" (Пловдив), който е с мач по-малко, но "зелените" са с предимство в преките двубои.

Тази вечер "Лудогорец" победи "Берое" с 3:1 пред публика на своя стадион. Имаше намеси на ВАР - асистентът дебютира в българския футбол в този кръг.

В 29-ата Кирил Десподов откри, подпомогнат и от нескопосана намеса на играч на гостите, притичал да избие топката на голлинията. Страничният съдия вдигна засада, но тя бе отменена при консултация с ВАР.

В 38-ата системата влезе отново в употреба. Отсъдена бе дузпа за "Берое" за игра с ръка на Оливие Вердон при единоборство в наказателното поле с Алиун Фал. Наказателният удар бе реализиран от Гаюс Макута (горе).

Треньорът Валдас Дамбраускас, който за първи път стана шампион на България, направи смени, които му донесоха победата. С нея "Лудогорец" ще играе само протоколно до края.

В 79-ата юношата на клуба Доминик Янков върна аванса на шампионите с красиво попадение с техничен удар. Четири минути по-късно Клаудиу Кешеру оформи крайния резултат.

След последния сигнал на съдията "Лудогорец" отпразнува триумфа с феновете си. Играчите и треньорите облякоха специални фланелки. Връчването на шампионската купа предстои.

"Берое", който закъса напоследък и трудно ще постигне нещо повече от шестото място (най-много петото), игра добре до втория гол. Нямаше да е незаслужено за вземе точка, но рухна в края, както често се случва този сезон.