Жозе Моуриньо е новият треньор на "Рома", обяви италианският клуб. Португалецът е подписал 3-годишен договор, който влиза сила от следващия сезон. 

Той ще наследи на поста своя сънародник Пауло Фонсека. 

58-годишният Моуриньо беше уволнен от "Тотнъм" на 19 април, той изкара едва 17 месеца начело на "шпорите". 

"Рома" пък иска да се раздели с Фонсека. Тимът е седми в Серия А, практически без шанс за топ 4. И е пред отпадане в Лига Европа, след като загуби от "Манчестър Юнайтед" с 2:6 в първия полуфинал.

Преди дни Моу даде интервю, в което заяви, че няма да бърза да се връща във футбола. А когато го направи, иска да се увери, че клубът пасва на визията и амбициите му. Подписа контракти като анализатор с две телевизии.

Моуриньо беше треньор на "Интер", с който постигна исторически "требъл" преди 11 години. В неделя "нерадзурите" станаха шампиони на Италия - за първи път от времето на Специалния.

В Милано е последното му работно място, от което си тръгна по свое желание. След това бе уволняван от всички клубове, които водеше - "Реал" (Мадрид), "Челси", "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм".

"Рома" публикува приветствено послание, както и думи на Моуриньо.

Собственици на клуба са братята американци Дан и Райън Фридкин, а директор е Тиаго Пинто, с когото треньорът е разговарял. Шефът казва, че "вълците" са се насочили към Моу в момента, в който е бил свободен. 

Наставникът заявява, че бил привлечен от страстта и амбицията в проекта на "Рома". Той няма търпение да започне работа във Вечния град.