Жозе Моуриньо вече не е мениджър на "Тотнъм", съобщи клубът от Северен Лондон. Португалецът изкара едва 17 месеца начело на "шпорите", като наследи Маурисио Почетино. 

Временно функциите поема бившият халф и наставник в академията на отбора Райън Мейсън. В неделя "Тотнъм" играе финал за Купата на Лигата срещу "Манчестър Сити".

Бившият финалист в Шампионската лига публикува изявление на президента Даниел Леви, който благодари на Специалния и щаба му и изрязява съжаление, че "нещата не са се получили според очакванията и на двете страни".

"Тотнъм" е четвъртият пореден клуб, от който Моуриньо е освободен преждевременно след "Реал" (Мадрид), "Челси" и "Манчестър Юнайтед". И първият засега, от който той си тръгва без да е спечелил трофей.

Този сезон е може би най-слабият в кариерата на специалиста. За първи път той допусна 10 поражения в шампионата, който още не е приключил. Никога в историята на Висшата лига отбор не е губил повече точки, след като е води в резултата - 20.

В последния мач на Моуриньо "Тотнъм" направи 2:2 с "Евертън", а преди това бе сразен от "Манчестър Юнайтед" с 1:3, след като водеше в резултата.

Клубът е сред 12-те, обявили миналата нощ създаването на Европейска Суперлига, намерение, което вече тресе из основи най-популярния спорт.

Според британските медии фаворит за нов мениджър на "Тотнъм" е Юлиан Нагелсман от "РБ Лайпциг", като се споменават още Масимилиано Алегри, Брендън Роджърс ("Лестър") и Стивън Джерард ("Рейнджърс").