Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Слави Трифонов отговори на ГЕРБ с пост във фейсбук. В последните дни лидери на партията на Бойко Борисов, както и той самият, атакуват промените в Изборния кодекс.

Вчера ГЕРБ даде две пресконференции, а тази сутрин Борисов продължи с критиките край голяма пратка с ваксини.

Ето пълният текст в поста на Трифонов (без редакторска намеса):

Тъй като силата е в истината, ще ви кажа каква е разликата между истината и лъжата.

ГЕРБ и техните медийни слуги продължават да тръбят, че бързото обнародване на промените в Изборния кодекс е “грях, срамота, светотатство”.

Нека припомним на коалицията ГЕРБ-СДС-Любен Дилов-син (последният е някакъв вариант на котката на Шрьодингер - хем не е от ГЕРБ и СДС, хем е) какво се случи 10 дена преди президентските избори на 6.11.2016 г.:

Следете датите. На 21.10.2016 г. в активен изборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет на 26.10.2016 г. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден - 26.10.2016 г., промените са обнародвани в брой 85 на “Държавен вестник” от 28.10.2016 г. А седмица по-късно по новоприетите правила даже се произвеждат избори! Грях, срамота, светотатство?

Десислава Атанасова от ГЕРБ твърди, че благодарение на “новите варвари” (сред които явно сме и ние от “Има такъв народ”) за първи път за една нощ е приет и обнародван нов Изборен кодекс.

На Десислава Атанасова, самоопределила се навремето като “тежката артилерия на ГЕРБ”, й припомняме, че измененията в Изборния кодекс са приети на 29.04.2021 г., а са обнародвани на 01.05.2021 г. Явно Десислава Атанасова е имала дълга нощ.

Вчера, на втората пресконференция на ГЕРБ, Тома Биков, който навремето щеше да вкарва Бойко Борисов в затвора, заяви следното: “Не знаем на какви критерии трябва да отговарят членовете на ЦИК, които президентът ще назначава по негови собствени усмотрения.”

Нова лъжа. Напомняме на Тома Биков да прочете, че в чл. 50 на Изборния кодекс се съдържат изискванията към членовете на ЦИК, които не са променени, така че президентът няма никакви правомощия да определя сам изискванията или членовете на ЦИК.

Вчера, на първата пресконференция на ГЕРБ, Бойко Борисов заяви следното: “Какво значи в един закон да напишеш “при възможност”? Значи, видеонаблюдение ще има “при възможност”. Ама кой ще я определи тая възможност, бе? По какъв критерий ще кажеш - в този град и в тази секция ще има, в тази - няма да има? По какъв критерий? Я да видиме къде са ми били по-добрите резултати - тука няма да има видеонаблюдение. Я да видиме къде са по-слабите - тука, примерно, сложили видеонаблюдение.”

Поредна лъжа. Не знам дали депутатите на Борисов са спали, но въпросният текст “при възможност” отпадна от закона. Тоест, Бойко Борисов лъже с нещо, което го няма в окончателния вариант на Изборния кодекс. Напомняме, че видеонаблюдението отпадна дори и при възможност, но се прие видеозаснемане и видеоизлъчване при преброяването на гласовете във всяка една от секционните избирателни комисии, включително и в районните избирателни комисии. Във всяка една, а не където някоя партия има по-слаб или по-добър резултат.

Вчера Бойко Борисов се опита да препише и собствените си грехове на новите партии. Двамата с Екатерина Захариева обявиха как машините за гласуване били незащитени и били от Венецуела. А там било диктатура, убивали със снайпери протестиращите и било притеснително страна от ЕС да купува машини за гласуване точно от Венецуела .

Мааааалка подробност е, че машините за гласуване бяха закупени от тяхната ЦИК. 9600 машини за 43 милиона лева с ДДС. Дали са от Венецуела - да каже тяхната ЦИК. Друга много малка подробност е, че преди последните избори тяхната ЦИК отказа независим одит на въпросните машини за гласуване с мотива, че държавните институции, които извършват проверките, са независими. Толкоз и по тази манипулация и лъжа.

Накрая ще завърша със следното: Явно в ГЕРБ още не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите свърши.

Тъй като силата е в истината, ще ви кажа каква е разликата между истината и лъжата. ГЕРБ и техните медийни слуги...

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Вторник, 4 май 2021 г.

Коментари

M M's picture
M M

чл. 50 на Изборния кодекс

Ще ме извинявате г-н Трифонов, но г-н Биков е напълно прав. Във въпросния цитиран от Вас член 50-ти общо взето се казва да има два крака и две ръце. Оттук нататък президента има пълна свобода на избор.

ПРОМЯНА????

Каква промяна донесоха за България партиите "Има такъв народ", ДПС, ДБ, ИМВ, БСП, които съставят мнозинството в 45-то Народно събрание? 1. Пред очите на народа ни заместник - председател на НС от ИТН гласува с чужди карти в пленарна зала; 2. Отнеха правото на българските граждани да гласуват с бюлетина, ако имат такова желание; 3. Внесоха законопроект за спиране на всички над 700 искови производства на КПКОНПИ пред първа, въззивна и касационна инстанция, водени срещу над 1600 лица на стойност над 3 млрд. лв.; 4. Дадоха възможност на президента Румен Радев да си назначи ЦИК, която ще проведе президентските избори, в които той ще е кандидат; 5. Народен представител от партията на Мая Манолова нарече от парламентарната трибуна българските полицаи "еничари"; 6. Отказаха се мажоритарния вот, който за партия " Има такъв народ " бе водещ приоритет преди изборите, а с това излъгаха над 2,5 млн. български граждани, които ги подкрепиха по този въпрос на иницииран от тях референдум; 7. Пред цяла България наложиха безпрецедентен език на омразата в пленарна зала, а заедно с това бяха записани договорките между тях за ограничаване на възможността на народни представители от ПП ГЕРБ, да говорят от трибуната на НС; 8. В рамките на само един ден измениха фундаментално Изборния кодекс, без широко обществено обсъждане, без съобразяване с международните практики и правила, с пълно игнориране на препоръките на Венецианската комисия; 9. Въведоха изцяло машинно гласуване, което не съществува в никоя европейска или нормална демократична държава; 10. Отказаха да поемат отговорност за управлението на страната и предизвикаха политическа криза, въпреки че си избраха ръководство на НС и председатели на постоянни парламентарни комисии с мнозинство от над 160 гласа. Такава "промяна" е подигравка с обществото и държавата ни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.