Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От днес България официално открива летния сезон. Заради COVID пандемията обаче държавата въведе строги противоепидемични мерки.

На 29 април здравният министър издаде заповед с правилата за туристите, но тя влиза в сила от днес.

БНТ предаде, че румънци са започнали да пристигат вчера и неразборията с постановяването на ясни правила е причината за отменени резервации от северните ни съседи, които традиционно посрещат Великденските празници на Северното Черноморие.

В курортния комплекс "Албена" от 4 хотела, които е трябвало да посрещнат румънци за Великден, днес работят едва 2.

Подобна е и ситуацията около Варна - от стотина хотела, днес работят едва 10 съобщи националната телевизия.

От бранша все още имат притеснения заради новия сезон, защото масово британски и германски туристи отлагат резервации за юли и август. Затова за май и юни ще се разчита основно на румънците.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.