Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев защити решението на Борислав Михайлов да оттегли оставката си като шеф на централата и да довърши мандата до февруари 2022 г. Един от заместниците на Боби гостува в „Денят започва“ по БНТ 1.

Неочаквано, поне за мнозина, Михайлов се появи на заседание на Изпълнителния комитет на БФС вчера и обяви завой в намеренията си. Остава, за да довърши работата си, да „стегне“ БФС, да попълни дупки в бюджета и да подготви редовния конгрес.

Той не даде отговор дали в началото на следващата година ще се кандидатира за нов мандат.

Като мотив за завръщането Фурнаджиев изтъкна приключилите проверки в БФС, в които по думите му следствените органи не са открили нищо нередно. Така той повтори тезата на самия Михайлов, изложена ден по-рано.

„Имаше съмнения и обвинения и затова той се оттегли. Заради пандемията нямаше конгрес, а след като не се откри нищо, абсолютно логично е той да си оттегли оставката“, коментира Фурнаджиев.

Според него нямало морален казус, тъй като нивото на футбола е такова, каквото е в държавата като цяло.

„Борислав Михайлов беше 8 години член на изпълкома на УЕФА и там получи заслужена оценка за своята работа, както на самия него, така и на футболния съюз. Дали промяна ще има, това го решават футболните хора“, заяви Фурнаджиев.

Вицепрезидентът на БФС отрече да има връзка между оттеглената оставка на Борислав Михайлов и обявената ден по-рано кандидатура на Димитър Бербатов за президент на футболната централата.

„Имаме интересно първенство, добри резултати при младежите и юношите. Липсват резултатите в мъжкия национален отбор, винаги съм твърдял, че липсват, защото футболът е социален феномен. Развитието на футбола трябва да бъде направено с държава и община“, каза още Атанас Фурнаджиев.

А решението на Михайлов още вчера бе подкрепено от почти всички членове на ИК, поне тези които застанаха пред журналистите - Кирил Домусчиев, Венцеслав Стефанов, Йордан Лечков...

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.