Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Румен Радев ще връчи утре мандат за съставяне на правителство на втората по големина парламентарна група - партия „Има такъв народ“. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От „Има такъв народ“ вече заявиха, че техният канидат за премиер е Антоанета Стефанова, която обаче ще върне мандата веднага. Обяснението бе, че партията не може да събере мнозинство в парламента за съставяне на стабилно праивтелство и не иска да влиза в зависимости от ГЕРБ, БСП и ДПС.

 
Първата партия ГЕРБ също не успя да излъчи кабинет. Оттам поканиха за преговори „Демократична България“ и „Има такъв народ“, но и двете партии отказаха да водят каквито и да било разговори.
 
Според Конституцията третият мандат трябва да се връчи на някоя от останалите партии в парламента. Изборът е на президента и той не е ангажиран със срокове кога да го направи.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.