Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Политически страхливци".

Така премиерът в оставка Бойко Борисов коментира решението на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов мандатът за съставяне на правителство да бъде върнат.

Трифонов обяви това си намерение малко по-рано тази сутрин, още преди мандатът да е връчан от президента Румен Радев (което все още не е ясно кога ще се случи) - чрез профила си във фейсбук. Представи обаче кандидат-премиера си, както конституцията го изисква - шампионката по шахмат Антоанета Стефанова.

Мотивите за отказа, изразени от Трифонов, са липсата на парламентарна подкрепа. От формацията обявиха, че биха работили само с "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", но заедно имат 92-ма депутати при нужни минимум 121. От ИТН отказаха предложената им подкрепа от БСП и ДПС.

Борисов коментира днес също във фейсбук - чрез поредното "живо".

"Никой не ги кара да бягат от отговорност, да са политически страхливци. Страхливец е този със 165 заявили подкрепата си депутати да казва, че са недостатъчни и му трябват 240. И Тодор Живков не е имал толкова", заяви той.

Не оспорваме световната титла по шах, но не става въпрос за спорта, а за управление и политика, изтъкна Борисов.

"Редно е г-н Трифонов да отиде да си вземе мандата. Защо не може със 165 депутата да управлява? Иска 240. Предложихме му такъв вариант - мажоритарни избори в два тура, и ще управлявас пълно мнозинство? Защо се отказаха от него?"  продължи той, визирайки контрапроекта на ГЕРБ за изменения в избирателната система, след като от ИТН отложиха своя проект за мажоритарна избирателна система.

"Какво ще се случи след още два месеца и изцбори? Освен, че още 50-60 млн. лв. народна пара ще отидат? Вместо да отидат за хората, ще търсим на някой абсолютно мнозинство. Пак няма да имат абсолютно мнозинство. Ще загубим ценно време. Ако държавата и народа ни е по-мил от всички...", каза още Борисов.

По думите му Антоанета Стефанова щяла да управлява с "генерално пълномощно", пропускайки да отбележи, че сам предложи проектопремиер на ГЕРБ да е Даниел Митов, не самият той. "Щеше ми се да видя техните експерти и министри така, както ние ги показахме, сега ще си говорим само за шах", заяви още Борисов.

Акапелно с Борисов говори и председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. За да каже на практика същото като лидера.

"Очакваме отговорност от ИТН и всички аргументи, че не стига мнозинство и гласове за правителство е загубено от всякаква логика, защото всички партии декларират подкрепа. Това е бягане от отговорност. Нови 50-60 милиона ли ще трябват за избори?", заяви и тя.

"Карантината на Трифонов изтече, много по-добре щеше да бъде той лично да носи отговорност а не да праща подставено лице неизвестно с политическия й опит. Поздравление на спортните й успехи, но кой предложи тази дама и след колко време?", посочи и Атанасова, а на въпрос за Митов заяви, че нямало да съпоставя двете премиерски кандидатури.

После продължи с това, че лидерът на ИТН се е появил публично само веднъж - от вота насам - при онлайн клетвата си като депутат и стигна още по-далеч, подозирайки "задкулисие":

"Някой му пише репликите и постовете."

"Това е несериозно отношение изобщо към политиката и гражданите", заяви Атанасова в заключение.

Коментари

Герберащината

Най големия бъзльо дето се прави на мъж пред селските баби тръгнал да говори за страхливци, скрии се бе простак нагъл....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.