При втора фатална катастрофа само тази сутрин: семейство загина на пътя София – Варна. Инцидентът е станал около 8:00 часа сутринта в района на село Микре, а ударът е бил между лека кола и джип.

Както Клуб Z писа, в Прохода на републиката сутринта, горе-долу по същото време, се удариха бус и ТИР, като загина шофьорът на микробусчето.

В конкретния случай в по-малката кола с ловешка регистрация са пътували 59-годишен мъж и 55-годишна жена. И двамата са починали на място от удара, предаде Нова тв.

Другият автомобил от катастрофата е джип Audi Q7, който е бил управляван от 26-годишна жена. Тя е откарана за преглед в ловешката болница, без тежки наранявания.

Проф. Олег Асенов от Агенция „Пътна инфраструктура” също е участвал в катастрофата - той е бил е пътник в джипа с номер 5951.

Състоянието му е добро и според Нова тв няма наранявания, но според медици има травма на гръден кош.

Колата със загиналите е излизала от бензиностанция край главния път. Шофьорът е направил опит да направи забранен обратен завой, информира телевзията. В този момент е станал сблъсъкът с джипа. Тепърва ще се установява с каква скорост се е движило аудито, казаха от прокуратурата.

Вижда се, че джипът е ударил фронтално с предната си част малката кола.

Пътят не е затворен. На място се извършва оглед, който да установи причината за катастрофата. Образувано е досъдебно производство.