Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От 20 април (вторник) Издателска група „Просвета“ започва да излъчва специални уроци с учител в помощ на учениците в 7. клас, на които предстоят задължителни изпити в края на учебната година.

Всички уроци може да се проследят свободно и безплатно на сайта на „Просвета“ и на страницата на издателската група във фейсбук.

В този клас Националното външно оценяване вече не изпълнява само контролна функция – то служи и за прием в гимназия. Затова е важно детето да се представи добре и да постигне подходящи оценки за влизане в желаното училище.

Ситуацията около коронавируса и принудителното дистанционно обучение поставят пред сериозно изпитание учениците – дали и доколко са усвоили учебния материал. За да подпомогне седмокласниците в подготовката им, „Просвета“ ще предложи поредица онлайн уроци по български език и литература и по математика.

Видеоуроците ще бъдат водени от учители с богат опит в подготовката на ученици за НВО и в съставянето на изпитни задачи. Те ще се постараят достъпно и ясно да откроят важните акценти в изпитните теми и да помогнат на седмокласниците да овладеят и да упражнят необходимите знания и умения. Освен това ще запознаят учениците със спецификите на предстоящите тестове и ще предложат ценни съвети, което ще им помогне да бъдат по-уверени на изпитите.

Уроците ще бъдат излъчвани под мотото „Националното външно оценяване – мисията е възможна“. Те са част от изключително успешната инициатива на издателството „Учим онл@йн с учител“, която стартира след извънредната ваканция през март миналата година.

Тази пролет „Просвета“ вече излъчи видеоуроци за НВО в 4. клас, които бяха гледани от хиляди ученици, учители и родители в сайта и във фейсбук страницата на издателската група. Уроците са достъпни и в момента за всеки, който иска да ги гледа отново ТУК.

Безплатните видеоуроци за НВО в 7. клас ще бъдат излъчени по следния график

  • 20 април (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ (1. урок); Учител: Весела Михайлова
  • 21 април (сряда), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (1. урок); Учител: Ирена Муташка
  • 27 април (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ (2. урок); Учител: Весела Михайлова
  • 28 април (сряда), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (2. урок); Учител: Ирена Муташка
  • 11 май (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ (3. урок); Учител: Весела Михайлова
  • 12 май (сряда), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (3. урок); Учител: Ирена Муташка
  • 18 май (вторник), 17,30 ч. - Подготовка за НВО по математика (4. урок); Учител: Ирена Муташка 

График на излъчванията на видеоуроците за НВО в 10. клас ще бъде обявен  допълнително.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.