"Лудогорец" с лекота победи "Левски" на "Герена" - 3:0 в последния мач от 24-ия кръг на Първа лига. Така "орлите" запазиха аванса си от 9 точки пред "Локомотив" (Пловдив) и са вече на 14 от ЦСКА-София, който по-рано днес падна от "Царско село" с 1:2.

До края на редовния сезон остават два кръга и още пет в първата шестица, така въпрос на време е тимът от Разград да стане шампион за десети пореден път.

А "Левски" тази вечер загуби и теоретични шансове за 6-ото място, във втората осмица ще се бори за седмото, което дава право на бараж за Лига Европа. "Сините" отново бяха водени от Живко Миланов, тъй като Славиша Стоянович още се възстановява от коронавируса, но вече е изписан от болница. Други в щаба на словенеца също са под карантина.

В сряда "Левски" гостува на "Локомотив", а в неделя е двубоят с ЦСКА-София. Миланов призна пред "Диема Спорт" след срещата, че в клуба се дължат заплати и намекна, че положението на "Герена" никак не е добро.

Явно с идеята да се реабилитира за поражението от ЦСКА-София за Купата, "Лудогорец" започна с голяма амбиция и рано прекърши надеждите на домакините. 

В 8-ата Клаудиу Кешеру откри, а в 11-ата Каули Оливейра с хубав удар пред наказателното поле удвои.

До края на полувремето "Левски" опита да промени нещо, но личеше че му липсва класа и увереност. А "Лудогорец" пропусна да поведе с 3:0.

Малко след почивката съдията не отсъди дузпа за "сините" - Тома Даске беше "преборен" след статично положение, но това остана ненаказано.

В 78-ата Елвис Ману премина половината терен при контра на "Лудогорец" и не успя да вкара, топката обаче попадна в Каули, който не сбърка - 3:0.

"Левски" вече в 16-и пореден мач е без победа срещу съперника си от Разград.