"Челси" е на финал за Купата на Футболната асоциация, а "Манчестър Сити" няма да може да спечели уникалните за Англия четири трофея в края на сезона.

В първия полуфинал на най-стария футболен турнир в света лондончани спечелиха с 1:0 с гол на Хаким Зиех в 55-ата минута. Така "Челси" за втора поредна година ще спори за трофея в пряк сблъсък - през миналата падна от "Арсенал".

Другият полуфинал е в неделя - "Лестър" срещу "Саутхемптън".

Двубоят на "Уембли" бе най-вече тактическо надиграване между Томас Тухел и Пеп Гуардиола. Германецът за първи път надделя над далеч по-титулувания си опонент. Но направи показно как един отбор може да се справи със "Сити", който е почти сигурен шампион на Висшата лига, финалист за Купата на Лигата (идната неделя срещу "Тотнъм") и полуфиналист в Шампионската лига (срещу ПСЖ).

Първото полувреме премина преди всичко като шахмат и без чисти голови положения за двата отбора, но "Челси" имаше по-добрите атаки. Малко след почивката "сините" направиха контра и Тимо Вернер асистира на Зиех за 1:0 и вратарска грешка. Малко след това мароканецът остана сам срещу стража Зак Стефан, но този път не успя да го преодолее.

До края "Челси" прие играта в половината си, но фаворитът нямаше свежест и искра, за да стигне до обрат. Удар е контузията на Кевин де Бройне. "Сити" получи шансове, но много малко и то при центрирания ,при които играчите на тима или не улучваха вратата или Кепа Арисабалага се намесваше. 

Той имаше най-доброто си спасяване в последните секунди, когато предотврати изравняване.