Старши треньорът на "Байерн" (Мюнхен) Ханс-Дитер Флик обяви, че иска да напусне клуба след края на сезона. Той заявил това на шефовете си през седмицата, а вече уведомил и играчите.

Флик има договор до юни 2023 г., но иска да си тръгне преждевременно. Наставникът, извел баварците до шест трофея от миналата година до началото на тази, съобщи новината след победата над "Волфсбург" с 3:2.

За раздяла на Флик с "Байерн" се говори от седмици. Причината за това е, че не се разбира със спортния директор Хасан Салихамиджич.

Треньорът няколко пъти се оплака от лоша селекция. По думите му през миналата година е имал по-силен отбор в сравнение със сегашния.

Ханзи Флик се сбласква с нещо, което е начин на работа в "Байерн" - треньорът няма думата за трансферите, те са работа на спортния директор. Мнението му не било чуто за някои футболисти, като например за отишлия в "Ливърпул" Тиаго Алкантара.

И ако големи имена като Пеп Гуардиола все пак са имали някакво отношение към трансферната политика, в Мюнхен на Флик се гледало само като на треньор, а не като на мениджър.

Той пое "Байерн" през есента на 2019 г. на мястото на уволнения Нико Ковач, чийто помощник беше. И спечели всички възможни трофеи, за които грандът спореше. Записа рекорди за поредни мачове без загуба и т.н.

Преди това Флик беше за кратко изпълнителен директор на "Хофенхайм", а в периода 2006-2014 г. - асистент на Йоахим Льов в националния отбор.

Именно с "маншафта" се свързва бъдещето на Флик сега - вече като наследник на Льов, който със сигурност си тръгва след Европейското.

"Позицията ме интересува, бих седнал на преговори, но досега не съм имал контакти с Германския футболен съюз", заяви Ханзи Флик.

А с победата над "Волфбург" като гост с 3:2 "Байерн" поведе в Бундеслигата със 7 точки пет кръга пред края. Вчера основният конкурент "РБ Лайпциг" направи 0:0 с "Хофенхайм". След отпадането от Шампионската лига "Байерн" може да спечели "само" титлата на Германия този сезон.