Общинските съветници от "Демократична България" в София поискаха местната администрация да осигури транспорт – автомобили и шофьори, за доставка на ваксините срещу COVID-19 до кабинетите на личните лекари на територията на общината. Оттам призоваха и сотличната кметица и нейните заместници да предоставят служебните автомобил, които ползват. Това съобщи на профила си във фейсбук общинският съветник от ДБ Методи Лалов. 

"Столична община разполага с голям брой служебни МПС, включително луксозни такива, които кметът Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova и зам.-кметовете ползват. Затова я призовахме да престане да мисли единствено за собствения и на назначените от нея общински служители комфорт и незабавно да предприеме необходимите логистични мерки за реализиране на предложението ни", написа той.

Според "Демократична България" с осигуряване на транспорт за превозване на ваксините, лекарите ще бъдат улеснени значително в грижата си за хората. Оттам смятат, че ще се преустанови и унизителното положение висококвалифицирани лица да се редят на опашки пред Столичната регионална здравна инспекция.

"Което отнема от времето, през което извършват същинската си медицинска дейност и в крайна сметка гражданите ще получат по-бързо полагащата им се защита срещу опасния вирус", пише още Лалов.

Хаосът с доставката на ваксини не спира. От началото на март, когато личните лекари получиха достъп до ваксините, се редят да ги получат на дълги опашки. Здравните власти към момента не предприемат нищо с обяснението, че нямат ресурс и хора.