Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Журналистите отново ще имат пълен достъп до всички части на сградата на Народното събрание (без пленарната зала извън местата за камери и фоторепортери), тоест - ще имат пълен достъп до депутатите. Това обеща днес след заседанието на парламента новият председател на институцията - Ива Митева. 

Така, ако все пак обещанието бъде изпълнено, представителите на медиите ще си върнат възможността да говорят, питат и изискват от депутатите отговори на важните за обществото въпроси. Припомняме, че през септември миналата година, когато НС се премести в сградата на Партийния дом, достъпът на журналистите до народните представители бе, меко казано, ограничен. Решението, взето от мнозинството около ГЕРБ и коалиция (с непубличното съгласие на всички парламентарни групи), бе неколкократно обжалвано през официални декларации, но така и не бе променено. 

Днешната заявка на Митева обаче е за връщане на "публичността и прозрачността" в работата на парламента. Все още не е ясно обаче къде ще се провеждат заседанията на НС - дали в старата историческа сграда, където днес бе откриването, или в новата - тази на бившия Партиен дом. Преди конституирането на парламента стана ясно, че общо взето всички без ГЕРБ са склонни да не се връщат в ремонтираната зала. 

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.