"Реал" (Мадрид) - "Челси" и "Пари Сен Жермен" - "Манчестър Сити" са полуфиналите в Шампионската лига.

Тази вечер "белите" удържаха 0:0 като гости на "Ливърпул" (3:1 в първия мач), а "Сити" за втори път спечели с 2:1 срещу "Борусия" (Дортмунд), този път като гост. И с обрат.

Полуфиналите са на 27-28 април и 4-5 май. Финалът в Истанбул е на 29 май.

"Ливърпул" пропусна своите шансове срещу един от големите си съперници в турнира - поне да се окаже в ситуация да притесни сериозно рекордьора по титли. Още в 3-тата минута Мохамед Салах можеше да открие резултата, но стреля слабо и Тибо Куртоа изби.

Белгиецът се намеси и при удар на Джеймс Милнър малко след това. Гостите отвърнаха с греда на Карим Бензема. До края на полувремето Садио Мане и Жоржиньо Вайналдум не успяха да открият резултата.

В 47-ата и Роберто Фирмино влезе в списъка на футболистите, изтървали срещу Куртоа.

"Реал" на свой ред пропусна да елиминира интригата в 66-ата, когато Винисиус не успя да преодолее Алисон. До края "Ливърпул" имаше още няколко възможности, но резултатът остана непроменен. 

Така за "червените" остана единствено битката за топ 4 във Висшата лига. А "Реал" се бори и за титлата на Испания.

"Манчестър Сити" беше поставен на изпитание. Англичанинът Джуд Белингам вкара хубав гол в 15-ата и при този резултат "Борусия" елиминираше фаворита.

Той обаче се стресна и натисна. След няколко пропуска "гражданите" получиха дузпа в 54-ата и Риад Марез изравни. Изминаха 20 минути и Фил Фодън направи 2:1 с отличен изтрел. "Сити" продължава да гони четири трофея този сезон.