Тази вечер ще знаем кои са полуфиналите в Шампионската лига. "Ливърпул" приема "Реал" (Мадрид) след 3:1 за "белите", а победителят от тази двойка ще срещне "Челси".

"Пари Сен Жермен" пък, който снощи отне титлата от "Байерн", чака "Борусия" (Дортмунд) или "Манчестър Сити". Кандидатът за шампион на Англия спечели с 2:1 през миналата седмица.

"Ливърпул" има дълга поредица от триумфи на "Анфийлд" - и от незавидна позиция. Но днес не може да разчита на онова, която прави арената стряскаща за всеки гост - домакинската публика. Това е една от причините "червените" да се представят толкова слабо в дома си напоследък.

Юрген Клоп реди състава си без познатите трайно контузени асове - най-вече в защитата и средата на терена.

Към проблемите на Зинедин Зидан пък бе прибавен още един - Лукас Васкес. И той е без основни играчи в отбрана - Серхио Рамос и Рафаел Варан.

В осемте мача между двата емблематични отбора за този турнир "Реал" има четири победи, а "Ливърпул" - три.

Резултатът от първия четвъртфинал дава минимално предимство на "Манчестър Сити" срещу "Борусия" (Дортмунд), но "гражданите" са абсолютни фаворити. В последните три сезона тимът на Пеп Гуардиола отпада все в тази фаза - дали сега ще е различно?

"Сити" разчита най-добрите си играчи тази вечер, а в "Борусия" големият отсъстващ отново е Джейдън Санчо, който пак няма да може да се докаже на бившия си клуб.