Тази вечер "Байерн" (Мюнхен) може да се прости с трона в Шампионската лига. Или пък да направи малко чудо, с което да напомни, че е сред най-трудно преодолимите отбори.

Играят се два от четвъртфиналните реванши в турнира и в тях баварците връщат визитата на "Пари Сен Жермен" след 3:2 за френския първенец преди седмица. Другият противопоставя "Челси" и "Порто" (2:0). Този двубой отново е в Севиля и в него доста по-трудно ще се стигне до неочаквана развръзка.

Ако ПСЖ елиминира "Байерн", ще вземе пълен реванш за загубата на финала през миналата година в Лисабон.

Домакините могат да разчитат този път на Марко Верати и Алесандро Флоренци, които преминаха през коронавируса. Има футболисти с леки травми, като надеждите са всички да са на разположение на треньора Маурисио Почетино. Най-ключовото име сред тях е Маркиньос.

При "Байерн" проблемите са по-сериозни - отново вън от строя са Роберт Левандовски и Серж Гнабри.

"Пари Сен Жермен" е нащрек - през 2019 г. отпадна от "Манчестър Юнайтед" на осминафинал, след аванс от 2:0 на английска земя.

Неутралният терен все пак дава надежди на "Порто" срещу "Челси", но тук разликата в класите е на страната на лондончани. Томас Тухел има само една загуба начело на "сините" и тя бе във Висшата лига.

В тима на "драконите" се завръщат изтърпелите наказания Серджо Оливейра и Мехди Тареми, но липсват контузени. 

"Челси" е в пълен състав.