Любослав Пенев отново не записа победа с ЦСКА-София - по идентичен начин изпусна успеха, както срещу "Лудогорец" в сряда. "Арда" попречи на "червените" - 1:1 в шампионатен двубой от Първа лига на ст. "Българска армия".

Дузпа в добавеното време, реализирана от бившия футболист на ЦСКА-София Тонислав Йорданов, лиши тима на Пенев от трите точки. Резултатът откри Жойди Кайседо в 68-ата минута.

По-рано днес "Лудогорец" едва победи "Монтана" с 1:0 и вече има аванс от 11 точки пред ЦСКА-София, който остава трети - на 2 т. от "Локомотив" (Пловдив).

Двобоят на "Българска армия" бе равностоен в по-голямата си част. Гостите днес отново се показаха като грамотен и добре организиран отбор, който опитва да играе атакуващ футбол.

Те направиха много добро първо полувреме. В 37-ата минута "Арда" организира добра акция и Йорданов стреля, вратарят Густаво Бусато изби, а от ръцете му топката се отби в гредата.

Преди това домакините създадоха възможности от статични положения, а Бусато парира акция на Иван Тилев, озовал се очи в очи с него.

След почивката ЦСКА-София постепенно осъществи натиск, довел до логичния гол на Жорди Кайседо. Остава съмнение за засада на Георги Йомов малко преди национала да подаде на Варела, който пък асистира на тарана.

ЦСКА-София продължи да играе по-добре, имаше добри ситуации за 2:0 на контри, но прояви небрежност.

В последните минути "червените" се прибраха да пазят резултата и платиха за това. "Арда" се възползва в добавеното време. Вицешампионите оспорваха наказателния удар, това направи и Пенев пред "Диема Спорт" след края на срещата.

Той критикува решението на съдията Васимир Ел Хатиб, като нарече "спорна" и дузпата за "Лудогорец" (и тя наистина е такава), от която Клаудиу Кешеру отбеляза за 1:0 срещу "Монтана".

Идната седмица са полуфиналите за Купата, в които ЦСКА-София гостува на "Лудогорец", а след 0:0 "Арда" играе със "Славия" в София.

Вчера "белите" паднаха от ЦСКА 1948 след много слаб мач за тях - 1:3, а "Локомотив" (Пловдив) би "Царско село" с 2:0.