"Не чух никой да каже най-важното за Слави Трифонов, това не са избори, това е концерт. Тези, които гласуват, са много повече от хората, които могат физически да попаднат на негов концерт."

Това каза в интервю за БГНЕС културният антрополог и журналист Ивайло Нойзи Цветков.

"Това са фенове. Бях първият, който каза, че Слави Трифонов всъщност е в предизборна кампания още от "Каналето" насам", допълни още той, давайки за пример позициите на екипа на телевизионния водещ още през 90-те години срещу правителствата на Виденов и Костов, а след това и срещу ГЕРБ години по-късно, когато Трифонов се превърна в най-ярката телевизионна звезда у нас.

Цветков сравни тактиката на мълчание на Трифонов с мисловен експеримент, който се нарича "Чайникът на Ръсел" - ",т.е. тежестта на доказване пада не върху самия Слави, който трябва да обяснява какъв е или не е, а по-скоро на неговите опоненти, които в общи линии ги оставя в състояние на гадателство – какво той ще предприеме, какъв е, които са неговите хора и т.н.".

"Отиваме ли на нови избори? Той вярва ли в потенциала на неговия проект до такава степен, че да отиде на нови избори или ще се търсят начини да се сглоби "кабинет на протестите" грубо казано? Такъв не е невъзможен, виждали сме и по-грозни неща. Казвам грозни, защото целият т. нар. протест, който казва "не" на ГЕРБ, СДС и специално на премиера Борисов са изключително хетерогенни. Човек дори идеологически не ги вижда как стоят един до друг. Видя се още на площада, че стоят в различни ъгли и очевидно не се понасят. Не се вижда и как биха стояли заедно в парламента", смята Нойзи.