"Нe искам да бъда министър, както и не исках да бъда депутат. Искам да бъда в съдебна зала. За мен е жертва да бъда министър.

Не ме привлича нито министерската заплата, нито служебната кола, нито имагинерната власт. Коалицията "Изправи се! Мутри вън!" приключи на 4 април."

Това заяви пред сайта "Актуално" съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън" адвокат Николай Хаджигенов, който малко по-рано през деня без заплашен от Мая Манолова от изключване от бъдещата парламентарна група.

Истинска "буря в чаша боза" се развихри в най-малката опозиционна сила в новия парламент след интервю на Хаджигенов в БНТ. Там той каза, че „Изправи се! Мутри вън!“ не трябва да отказва подкрепа от БСП, ДПС, а дори и от ГЕРБ.

А малко след това Мая Манолова и Татяна Дончева дадоха обща блиц пресконференция, на която обявиха, че колегата им изразил „лично мнение“. И Манолова предупреди, че той може и да бъде изгонен от бъдещата им парламентарна група, защото: „няма да позволим никакво петно върху нашата парламентарна група“. 

Пред Клуб Z Хаджиджегов уточни, че не се отказва от депутатското си място. И напомни, че бъдещата парламентарна група не е на Мая Манолова. Според него тя не е гледала интервюто, което е дал пред БНТ.

Пред БНР той доразви мисълта си:

"Единствената възможност е без нас да няма парламентарна група "Изправи се! Мутри вън!". И ще има отделни депутати - Манолова, Дончева, Хаджигенов и така нататък".

Адвокатът потвърди, че е провел неофициални разговори с ръководството на партия "Има такъв народ".

Според него всички виждат екстрите да бъдат министри, но на никого не му стиска да поеме отговорност.

"Ако имам избор, на нищо не бих станал министър. Ако нямам избор, нещо в моята компетенция. Ние отрязахме част от главите на ламята, но в момента тя има една глава и е жива. Ако не продължим, ще пораснат нови глави", коментира той пред "Актуално".