Любослав Пенев даде първа пресконференция при завръщането си като старши треньор на ЦСКА-София. Поводът е утрешният първи полуфинал за Купата на България срещу "Лудогорец" от 19:30 часа на ст. "Българска армия".

Пенев демонстрира отлично настроение и оптимизъм. Той се шегуваше с журналистите, в началото на брифинга поиска да знае кои са новите. Влезе в диалози с някои репортери, поинтересува се какво си записва представителят на БНТ и го похвали, че си води записки, а не разчита на паметта.

По този повод си послужи със старата поговорка, че "умните си записват, а глупавите помнят". В един момент той стана да затвори врата, която го смущаваше и постави задача на пресаташето да бъде оправена за следващия брифинг.

На въпрос дали футболистите му имат притеснения преди утрешния мач, той отвърна следното:

"Не се притесняват, няма как да се притесняват. По-скоро ги разсмива - странични информации, които целят да влияят на отбора. Няма как да се получи, особено когато аз съм треньор. Не си слагам медали, няма как да стане. Това, че съм ги бил глобявал... Това не е истина. Това, че съм ги обиждал. Не е истина. Това, че сменям капитаните. Не е истина. Тези неща идват от хора "доброжелатели", които "обичат" много ЦСКА и се опитват по всякакъв начин да попречат на работата на отбора. Момчетата много добре се справят, не обръщат внимание, даже се разсмиват на тези неща. Работим много добре, много, много добре."

Наставникът още няколко пъти похвали отбора за начина, по който тренира. Играчите се готвели съсредоточено, не се разсейвали, отношението им било професионално и отговорно. Затова той каза, че е спокоен.

Не коментира съдията Волен Чинков, назначението на когото предизвика гневна декларация от страна на "Лудогорец" вчера. Добави, че много често бил глобяван заради думи по адрес на рефери.

Той не отличи специално двубоя с "Лудогорец", единствената разлика била, че е първият предстоящ. Но ЦСКА-София ще подхожда отговорно към всеки един съперник, независимо как се казва.

Повтори целите пред отбора - купа, титла, Европа. Най-високите възможни, защото става въпрос за ЦСКА. И всеки, който не е готов да ги следва, няма място в клуба - футболисти, треньори, ръководители и фенове, в типичния си изказ рече бившият капитан и голмайстор на "Валенсия". 

"Аз съм от ЦСКА, затова съм тук", изтъкна Пенев.

Той започна с това, че клубът се развива - нещото, което е забелязал при завръщането си.

А на въпрос, че хората, заради които си тръгна преди около две години, все още са ръководители на "Българска армия", той отвърна:

"Имаше неравности, имал съм разговори, според мен нещата са изчистени. Това е. Засега. ОК ли сме така?"

И брифингът завърши.