„Байерн“ (Мюнхен) и „Пари Сен Жермен“ повтарят финала на Шампионската лига от миналата година, но този път сблъсъците им са два - във фазата на четвъртфиналите. Другият двубой тази вечер е „Порто“ - „Челси“ и той ще се играе в Севиля заради мерките срещу пандемията в Португалия.

Снощи „Реал“ надви „Ливърпул“ с 3:1 в Мадрид, а „Манчестър Сити“ взе аванс от 2:1 срещу „Борусия“ (Дортмунд).

„Байерн“ има сериозни проблеми - липсват контузения Роберт Левандовски и заразения с коронавируса Серж Гнабри. Има кой да ги замести, но шампионът е отслабен.

Германският първенец е в серия от 19 поредни мача без загуби в турнира, за последно отстъпи на осминафинал през 2019-а - от „Ливърпул“. А у дома не е побеждаван от ноември 2019 г.

ПСЖ е без Марко Верати и Алесандро Флоренци. Тимът е разклатен заради слаби изяви във френското първенство, където за първи път от години трябва да полага големи усилия в края, за да защити титлата си.

А есента на 2019-а не носи добри спомени на треньора му Маурисио Почетино по отношение на „Байерн“. Тогава баварската машина вкара седем гола на водения от аржентинеца „Тотнъм“ насред Лондон.

„Порто“ не може да разчита на домакинско предимство срещу „Челси“, който минава за фаворит в тази двойка, но шансовете на „драконите“ не са за пренебрегване. Те елиминираха „Ювентус“ в предишната фаза.

Не са прескачали тази фаза в ШЛ вече от 17 години. 

„Порто“ е без две важни фигури тази вечер - заради наказания мача пропускат Серджо Оливейра и Мехди Тареми. Единствено Нголо Канте ще липсва за „Челси“. 

Началният час на мачовете е 22:00 ч.