Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Най-голямата компания в света за търговия на дребно „Амазон“ (Amazon), която отдавна е критикувана, че избягва да плаща данъци, подкрепя идеята за повишаване на корпоративните данъци в САЩ.

Това заяви в комюнике главният ѝ изпълнителен директор Джеф Безос, който в момента е най-богатият човек в света, но е в постоянна конкуренция за първенството с основателя на „Тесла“ Илон Мъск.

Изявлението на Безос е цитирано от световните информационни агенции.

Коментарът на милиардера бе направен във връзка с инфраструктурната програма на президента на САЩ Джо Байдън на стойност 2 трилиона долара, която ще бъде финансирана отчасти от по-голямо данъчно облагане на фирми. 

„Подкрепяме фокуса на администрацията на Байдън върху правенето на смели инвестиции в американската инфраструктура“, каза Безос в изявление, публикувано в блога на компанията. 

В реч миналата седмица Байдън порица „Амазон“, че използва различни законови вратички, за да не плаща федерални данъци.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.