БНТ излезе с версия, че застреляният снощи на пътния възел на Околовръстното и "Симеоновско шосе" Николай Дракополов може би има отношение към трахика на кокаин.

От неговите над 20 криминалистични регистрации, преобладаващата част са отпреди 2004 година, твърди медията.

"По международно оперативно полицейско сътрудничество има информация за него, че е замесен в наркотрафика през територията на България. При това на високорисковия наркотик кокаин.

Вероятно залавянето на няколко големи пратки с кокаин от разледващите в България, т.е. - загубата на големи количества от дрогата, могат да бъдат един от мотивите за разчистването на сметки", съобщава телевизията.

Иначе въпреки втория оглед днес напредъкът по разследването на поръчковото убийство на собственика на автокъща ивглеждаше нулев.

Николай Дракополов - притежател на автокъща „Тони авто“, бе прострелян в главата с един куршум снощи.

Справка сочи, че автокъщата му е регистрирана в „меката“ на търговията с употребявани автомобили - кв. „Горубляне“, но има и такава близо до инцидента.

На място детелината е направена така, че се налага да се чака на дълги опашки, независимо в коя посока искаш да продължиш - към центъра или към Витоша и престижния кв. „Симеоново“.

Пред Нова тв свидетели разказаха, че убиецът се е правил на клошар няколко часа под моста, за да може да осъществи плана си.

Както Клуб Z вече писа, на място снощи заради позабравения жанр „поръчково убийство“ бяха и ръководството на СДВР, и на градската прокуратура.

„Сигналът е подаден от водача на автомобила, спрял на светофара зад джипа.“ Това заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев на брифинг. Той потвърди, че простреляният е на 46 години.

Георги Хаджиев

Градският прокурор Илиана Кирилова съобщи, че в колата на предната седалка е пътувало дете на 11 години, което не е пострадало. Прибрано е от семейството, уточни Кирилова. На място е пристигнал съдебен лекар.

„Открити са две гилзи на първо време. Детето е на приятелката му, с която живее на семейни начала“, каза още Илиана Кирилова.

Според Нова тв убитият, освен че е с множество криминални регистрации, от следващата седмица е трябвало да има охрана. Макар че и снощи се видя, че на място освен неговия джип G-клас с номер 2266, зад него има и лек автомобил „Мерцедес“ със сходен номер 2277.

По информация на медията той е имал конфликт със собственик на друга автокъща. Има данни за палежи на имоти и коли на застреляния.

Според приятели на убития обаче той не е получавал никакви заплахи.