Целите пред нашия отбор ги казах на играчите още на първата ни среща. Те са титла, купа, Европа. 

Това заяви Любослав Пенев в интервю за клубния сайт на ЦСКА-София, след като в понеделник се завърна в клуба на мястото на уволнения Бруно Акрапович.

"Червените" решиха да не правят представяне на Пенев пред медиите, така на този етап интервюто е първата му публична изява, откакто отново е на "Българска армия".

"Има няколко човека в отбора, с които работихме преди две години, рече някогашната "деветка" на ЦСКА на въпрос за това с какви играчи разполага. - Това ни е трета тренировка. С много добри впечатления съм, виждам добри футболисти с добри качества. По-точна оценка не мога да дам, защото ни предстои работа. Ще преценя реалните възможности на всеки един."

"Медалът винаги има две страни - треньор и футболисти. Ние сме професионалисти, моята задача е да ги подготвя. В крайна сметка те са артистите. Както и да говорим и завъртаме... "

Поредният дебют на Пенев ще е срещу "Лудогорец" - идната седмица е първият полуфинал за Купата. С "Царско село", клубът който специалистът напусна, за да стане отново част от ЦСКА-София, той записа добри мачове и резултати срещу "орлите".

Дали ще успее да пренесе това и с "червените"?

"Знам защо не питаш, но не е само срещу "Лудогорец". Отборите, които аз ръководя, играят много успешно срещу всички. Мисля, че това се доказа с последния отбор, който ръководих - "Царско село". Нещата се получиха много, много, много добре.

Предстоят ни два важни полуфинала. Аз съм от два дена тука, но ние ще направим всичко възможно да се представим по най-добрия начин. Винаги го казвам и пак ще го повторя, ако на някого не му е ясно: аз съм от ЦСКА. ЦСКА ми е на сърце и аз съм възпитаван по този начин - че в ЦСКА, а и в други отбори, но сега основно говорим за ЦСКА, че задачите пред нас винаги са да бъдем първи.

На първата среща с момчетата им казах: целите пред вас, които ви поставям като старши треньор, са шампиони, купа, Европа. Мисля, че съм достатъчно ясен."

До края на сезона в Първа лига остават общо двете мача за ЦСКА-София - още четири от първата фаза и пет в шестицата след разделянето на тимовете. "Червените" са на девет точки от "Лудогорец".

Въпреки това Пенев още веднъж каза, че целите остават най-високи.

За разлика от други в елита, ЦСКА-София няма да играе контрола през уикенда, днес е имало двустранна игра с наличните футболисти. Такова е желанието на наставника. Всички са здрави.

Любо Пенев изрази съжаление, че заради пандемията няма публика на стадионите. "От това нашият отбор губи много, имайки предвид как ни подкрепят", добави той.