ЦСКА-София уволни Бруно Акрапович и върна Любослав Пенев, съобщи официалният сайт на клуба. На пръв поглед изненадващия ход идва по време на пауза в първенството заради световните квалификации.

Пенев ръководеше "Царско село", с който водеше битка за попадане в топ 6. А Бруно Акрапович, привлечен от "Локомотив" (Пловдив), изкара едва няколко месеца на поста.

В официалната информация от "Българска армия" се казва следното:

"Любослав Пенев е новият старши треньор на клуба. Легендата на червените заменя на поста досегашния наставник Бруно Акрапович. Рокадата е продиктувана от неудовлетворителното представяне на тима в битката за титлата и призовите места срещу преките конкуренти.

От началото на пролетния полусезон ЦСКА лъкатуши в изявите си, а на самия терен обликът, качеството на игра и резултатите на отбора не са убедителни.

За новото си завръщане на “Армията” Любослав Пенев е бил убеден от главния мениджър на клуба Стойчо Стоилов. Тъй като в момента собствениците на клуба продължават да осигуряват коректно бюджета, но са се дистанцирали от оперативната власт и кадрова политика, именно Стоилов е инициирал промяната и поел отговорност, че Пенев е най-подходящият и правилен треньор да бъде начело на армейците. В името и за благото на ЦСКА той е получил „картбланш“ да действа. При създалата се ситуация от „Царско село“ са уважили желанието на своя досегашен наставник.

Още от утре Любослав Пенев започва работа с тима в подготовката му за първия сблъсък от полуфиналите за Купата на България срещу Лудогорец на 7-ми април."

Пенев ще е четвъртият (!) треньор на ЦСКА-София този сезон, а той още не е завършил. Тимът започна със Стамен Белчев, който беше освободен, а временно функциите му пое Даниел Моралес. В късната есен дойде "кражбата" на Акрапович, съпроводена с много фанфари и гръмки обещания.

Напоследък играта на "червените" не върви, те изостават на 9 точки от "Лудогорец" девет мача преди края на сезона в Първа лига. След броени дни им предстоят полуфинали за Купата срещу "Лудогорец" - това остава единственият постижим за спечелване трофей.

Любослав Пенев за пореден път се завръща на Армията. За последно той беше наставник на ЦСКА-София за три месеца до началото на месец май 2019 г. Подаде оставка преди гостуване на "Черно море" - със скандал. Публикува простронно изявление, в което посочи, че е бил подкрепян само от феновете на клуба, а вътре срещнал "тиха, но яростна опозиция". Клубът му отвърна саркастично - с "благодарност за уникалните резултати".

Публична тайна е, че Пенев не се разбираше най-вече със Стойчо Стоилов и неговите приближени. Въпреки това месеци след разлъката той бе поканен да се върне - при слаб период и след натиск от запалянковците.