Паднали камъни и земна маса са причина за пълно временно преустановяване на движението по третокласния път Кричим – Девин. Това съобщава БНТ, цитирайки пловдивската полиция.

Сигналът е получен около 6,30 ч. от водачи на преминаващи автомобили.

Ето и съобщението на АПИ:

Временно движението при км 101 на път III-866 Кричим – Девин е ограничено поради паднала скална маса. Трафикът се осъществява по обходен маршрут: път II-86 Асеновград – Смолян.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Причина за падналата земна и скална маса в участъка на 4-ти километър от Кричим към Девин са интензивните валежи тази нощ.

По-късно Нова тв съобщи, е всъщност свлачищта са две. От двете страни на първото са били блокирани десетки автомобили. Около 11:00 часа едното платно е освободено, а движението се пропуска на интервали и се регулира от полицаи.

Междувременно на 10 км се активизира и друго свлачище, което затваря само едното платно на пътя. Разчистването там ще започне, след като екипите приключат с първото.

Екип на РУ Стамболийски осъществява контрол на движението в участъка.

Както Клуб Z писа, от есента по същата причина на няколко пъти бе затворено Искърското дефиле, което е най-краткият път от София до Мездра.

Свлачище неотдавна блокира и пътя към Рилския манастир след укрепване за няколко милиона лева.