Две е повече от едно, а седем е повече от пет... 

Това са явно формулите, около които се върти изключително успешното обединение на "стари" и "нови" членове на германските машини Helloween.

Така например новият епос Skyfall, който излезе късно в петък, е творба на Кай Хансен. 

Участват Михаел Киске, Кай Хансен и Анди Дерис, както и останалите музиканти от настоящия United състав на "Тиквите".

Макар засега групата да представя по-кратката "едва" 7-минутна версия на парчето, интересът към него е огромен, съобщи werock.bg. Пълната версия на композицията е над 12 минути.

Към "съкратената" версия е и официалният видеоклип. Продуцент и режисьор на видеото е Мартин Хаузлер, като бандата заявява, че това е най-сложният клип, който някога е правила.

Екранизацията разказва за извънземно нашествие на Земята и драматична гонитба, докато Киске, Дерис и Хансен се "дуелират" един с друг и създават "вокално приключение".

Рок сайтът напомня, че дългосвирещият едноименен албум, записан от олстар състава на Helloween, ще излезе на 18 юни. Но дискът вече може да бъде поръчан предварително от Nuclear Blast.

След като изключително успешно "зарови томахавките" и набъбна до 7 души с някогашните си членове, групата се наложи да отложи втората част на реюниън турнето си за догодина. Би трябвало да видим отново на живо седмината музиканти на 20 април 2022 г. в София.