„След настояване на Дирекция „Миграция“ и заплаха, че в противен случай ще бъде вкаран в „Бусманци“, за да бъде екстрадиран, г-н Полфрийман напусна страната преди няколко месеца.“

Това потвърди пред Клуб Z тази сутрин адвокатът на Джок Полфрийман - Калин Ангелов

По-рано бТВ съобщи, че австралиецът е напуснал България преди около 2 месеца. 

Както Клуб Z писа, той беше в парадоксална ситуация - да има заповед за незабавна екстрадиция, както и друга, която му забраняваше да напуска страната

Сега от думите на Ангелов излиза, че накрая българските власти все пак са изгонили австралиеца.

Адвокатът специално подчерта, че клиентът му не е искал да напуска страната и търсел начин да узакони статута си, но от Дирекция „Миграция“ са настоявали да напусне колкото може по-бързо (у нас Полфрийман стана активист и дори основа асоциация на лишените от свобода - Българско затворническо сдружение - б.р.).

Полфрийман беше освободен предсрочно от затвора през 2019 г., след като излежа близо 12 години от присъдата си и след законова поправка, въведена от ГЕРБ - че осъдените след изтърпяване на половината от наказанието си могат и сами да искат условно предсрочно освобождаване.

Той беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов.

Предсрочното му освобождаване обаче предизвика остри реакции - от прокуратурата и Сотир Цацаров, който опита да инициира „рестарт“ на делото, през присъдружните им „медии“, та до ВМРО, които прегърнаха случая, внасяха сигнали и организираха „протести“ срещу съдебния състав.

Впрочем у нас все още тече дело за клевета, което австралиецът води срещу вицепремиера Красимир Каракачанов, и по което неотдавна... мистериозно изчезна диск със запис.

Както Клуб Z писа, въпреки административния батак, наложената забрана за напускане на България беше отменена окончателно от съда на 20 ноември 2020 г.