Антони Здравков е новият старши треньор на "Царско село" на мястото на Любослав Пенев, обяви столичният клуб. До привличането му се стигна заради обявеното снощи завръщане на Пенев в ЦСКА-София.

Доскоро Здравков бе наставник на "Ботев" (Враца), но напусна след домакинско поражение от "Левски" в Първа лига. "Царете" са на девето място, на шест точки от четвъртия ЦСКА 1948.

В клуба, помещаващ се на околовръстното шосе в столицата, Здравков ще работи с помощниците си Валентин Илиев и Ивайло Младенов, с които бе и в "Ботев".

"Радвам се, че ще имам възможност да водя "Царско село". Получих покана от Стойне Манолов и бързо се разбрахме. Виждам, че отборът се развива повече от добре и мисля, че ще продължим линията, по която се движи. Разговарях с Любослав Пенев и обмених информация за отбора", заяви Здравков пред сайта на "Царско село".

Клубът пожелава успех на Пенев в ЦСКА-София.

А клубът на Гриша Ганчев постави своеобразен рекорд. В рамките на един сезон той за втори път ангажира старши треньор, който има действащ договор с друг тим от Първа лига. През есента ЦСКА-София взе Бруно Акрапович от "Локомотив" (Пловдив) - пряк конкурент.

Според медии, в които Гриша Ганчев понякога се изказва, футболистите на "червените" вдигнали бунт срещу Акрапович. В официалната информация вчера бе посочено, че босненецът е освободен заради "неудовлетворителното представяне на тима в битката за титлата и призовите места срещу преките конкуренти. От началото на пролетния полусезон ЦСКА лъкатуши в изявите си, а на самия терен обликът, качеството на игра и резултатите на отбора не са убедителни."

Затова мениджърът Стойко Стоилов взел решение да върне Пенев, който преди близо две години си тръгна от Армията заради разногласия точно с него. Собствениците на ЦСКА-София се били дистанцирали от оперативното управление, но продължавали да осигуряват бюджета, се казва още в информацията от ст. "Българска армия".