Филмът, който повърхностно наричаме "Борат 2“, с участието на българката Мария Бакалова вече е и в Книгата на рекордите на Гинес. Новината става ясна от официалния сайт на „Гинес“, като в публикацията се отделя сериозно внимание на приноса на Мария Бакалова, която пък е първата българка, номинирана за „Оскар“ в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля.

Всъщност пълното име на продължението на филма за казахстанския журналист е „Борат Продължението: Доставка на невероятен подкуп за американския режим с цел облагодетелстването на някога великия казахстански народ“ (Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan).

Така холивудската продукция се превръща в лентата с най-дълго заглавие, номинирана се за „Оскар“. В оригинала на английски заглавието съдържа 110 букви и символи, което му отрежда място в книгата с рекордите.

Предишният носител на гинес рекорд в тази категория е екшън комедията от 1965 г. Those Magnificent Men in Their Flying Machines or How I Flew from London to Paris in 25 hours 11 minutes ("Тези великолепни мъже в техните летящи машини или как летях от Лондон до Париж за 25 часа и 11 минути"). Заглавие от някакви си 85 знака...