"Царско село" спря мартенската победна серия на "Лудогорец" в Първи лига - 1:1 в мач от 22-ия кръг, игран при сняг и много тежки условия на терена над околовръстното шосе в София.

Двата тима размениха по един гол в края и направиха много интересен двубой с куп голови ситуации, независимо от зимното време.

Пиерос Сотириу откри в 77-ата минута за гостите, а в 80-ата Мартин Кавдански изравни.

Домакините отново се оказаха труден съперник за шампиона и лидер в класирането, при това играха смело и агресивно, а не в глуха защита.

Съперниците още от първите минути заредиха голови ситуации. Кирил Десподов и Клаудиу Кешеру изтърваха за гостите, румънецът уцели и греда малко по-късно.

В 44-ата гол на Елвис Ману не беше зачетен заради спорна засада при акция, в която двамата с Десподов изскочиха сами срещу вратаря.

Динамичната игра продължи и след почивката, когато Роси от "Царско село" бе близо до гола. След бързата размяна на попадения "Лудогорец" можеше да вкара още веднъж, но Вандерсон не се възползва.

По-рано днес "Монтана" и "Черно море" също направиха 1:1, а "Локомотив" (Пловдив) взе ценни три точки на терена на пряк конкурент в подножието на върха - "Арда", 2:0 в Кърджали.

Кристиан Илич зарадва "черно-белите" в 47-ата, а в 54-ата Димитър Илиев удвои. "Арда" рядко греши на своя стадион.

Така "Лудогорец" има 52 точки, "Локомотив" е с 43, колкото има и ЦСКА-София, но е с мач по-малко. Утре "червените" гостуват на "Берое". Активът на "Арда" е 38 точки.

В неделя са също двубоите ЦСКА 1948 - "Ботев" (Враца) и "Левски" - "Славия". Те имат отношение към битката за оцеляване в групата и за шестото място, на което сега е "Черно море" - с точка повече от ЦСКА 1948.