"Манчестър Юнайтед" е на четвъртфинал в Лига Европа и е фаворит №1 за спечелване на трофея след победа с 1:0 срещу "Милан" на "Сан Сиро". Общият резултат от двата мача е 2:1 (1:1 на "Олд Трафорд").

В късните мачове от осминафиналните реванши се отличава и победата на "Славия" (Прага) като гост на "Рейнджърс" - 2:0 (3:1).

"Виляреал" би "Динамо" (Киев) за втори път с 2:0. А "Аякс" довърши "Йънг Бойс" в Швейцария - 2:0 (5:0).

Жребият е в петък от 14 часа.

Всички четвъртфиналисти: "Арсенал", "Динамо" (Загреб), "Манчестър Юнайтед", "Славия" (Прага), "Гранада", "Рома", "Виляреал" и "Аякс".

Само един италиански отбор остана в турнирите.

На "Сан Сиро" двата отбора размениха по едно полувреме, но "Юнайтед" триумфира, тъй като вкара гол, който остана без отговор.

"Милан" бе по-добър преди почивката, когато успя да създаде и няколко голови ситуации.

След това Оле Гунар Солскяр явно успя да изненада съперника с включването на Пол Погба като ляв външен халф на мястото на Маркъс Рашфорд. Нетипична позиция за французина, който около месец лекуваше контузия.

В 48-ата гостите се задържаха в пеналта на "росонерите" и отблизо Погба прониза Донарума. Нататък "Юнайтед" гросмайсторски успя да парира опитите на "Милан" - с отлична защита и добро разиграване на топката. Също така не се прибра в глуха отбрана.

Най-добрата ситуация за "Милан" се откри пред влезлия като смяна Златан Ибрахимович, който носеше екипа на манчестърци в миналото. Той стреля с глава, но Дийн Хендерсън блестящо изби.

В крайна сметка "Манчестър Юнайтед" се справи и е краен победител в най-интересния осминафинал. В Шампионската лига английските отбори са три, а в Лига Европа - два.