"Милан" изравни на "Манчестър Юнайтед" в добавеното време на първия осминафинал в Лига Европа - 1:1 на "Олд Трафорд". Ремито е напълно справедливо, а нямаше да е незаслужено и "росонерите" да спечелят.

18-годишният Амад Диало, който дойде в Манчестър през зимата от "Аталанта", откри зрелищно в 50-ата минута с прехвърлящ удар с глава. В 90-ата Симон Кяер направи 1:1 - също с глава, след центриране от ъглов удар.

Преди почивката два гола на "Милан" не бяха зачетени - първият заради засада, а вторият за игра с ръка.

Домакините упражниха контрол едва в края на полувремето, когато Хари Магуайър направи един от пропуските на сезона във футбола, уцелвайки на метър от голлинията греда.

От средата на втората част "Милан" отново упражни натиск. След няколко пропуска дойде изравняването. А преди това Даниел Джеймс изтърва за 2:0 - по сходен начин като Магуйър.

Италианският тим излезе без половин отбор основни играчи, а титуляри липсваха и в "Юнайтед". Това е първото равенство в съперничеството между двата клуба. Балансът досега бе по пет победи.

Другите два английски отбора постигнаха очаквани победи и гледат уверено към четвъртфиналите.

"Тотнъм" пречупи "Динамо" (Загреб) с 2:0 в Лондон с попадения на Хари Кейн в 25-ата и 70-ата.

"Арсенал" е напът да вземе реванш от "Олимпиакос" за изненадващото си отпадане през миналата година - 3:1 в Атина. Йодегор откри в 34-ата, а 58-ата гостите сбъркаха и Ел Араби изравни.

Към края "топчиите" изковаха ценен аванс - Габриел и Елнени опънаха мрежата съответно в 79-ата и 85-ата.  

Другите резултати:

"Славия" (Прага) - "Рейнджърс" 1:1

"Аякс" - "Йънг Бойс" 3:0

"Динамо" (Киев) - "Виляреал" 0:2

"Гранада" - "Молде" 2:0

"Рома" - "Шахтьор" (Донецк) 3:0