ЦСКА 1948 обяви раздяла със старши треньора си Красимир Петров. Той заемаше позицията от септември миналата година, а преди това ръководеше юношите старша възраст на клуба.

В официалното съобщение на новака в Първа лига се казва, че "Красимир Балъков ще продължава да изпълнява задълженията си само като главен мениджър на ЦСКА". Двамата с Петров работеха в екип. Останалите от щаба също остават засега.

"Стартира се процес по избиране на нов старши треньор на отбора, като неговото име ще бъде оповестено във възможно най-кратки срокове", заявява още създаденият през 2016 г. клуб.

Напоследък ЦСКА 1948 не върви така, както през есента. Малко преди пролетния дял си тръгна Мартин Камбуров - по думите му, заради въведения 8-часов работен ден. Последва го спортният директор Кирил Котев.

Тимът е шести в класирането на Първа лига, но преследвачите му го застигат. Вчера отпадна на четвъртфинал за Купата на България.

По информация на Клуб Z бъдещето на Балъков не е много ясно. То зависи и от това кого ще привлече ЦСКА 1948 за заместник на Петров.

Силният човек в клуба е финансовият благодетел и собственик на Efbet Цветомир Найденов, който ще води преговорите за нов старши треньор.

Красимир Петров работеше години наред в школата на "Левски", преди да напусне и след това да се присъедини към ЦСКА 1948.