„Поздравления, България, вие ни дадохте изключително талантливата и смела Мария Бакалова, която е туптящото сърце на „Борат 2“. И сме въодушевени от номинацията за „Оскар“, която пише история.“

Това пише в официалния си профил в инстаграм Саша Барън Коен след обявените номинации на филмовата академия, според които Бакалова се бори за статуетката в категория „Най-добра поддържаща женска роля“. А „Борат 2“ взе номинация за оригинален сценарий - за която Коен също благодари.

Няколко часа след като беше номинирана за най-престижната кинонаграда, самата Бакалова каза пред български медии, цитирана от БНР:

„Не искам дори да си мисля за шанса ми, защото самото говорене и поставянето на името ми до тези утвърдени артисти, от които съм се учила, е достатъчно“.

Българската актриса научава за номинацията си по време на снимките на новия филм на Джъд Апатоу „Балонът“. И разказа, че си е разменила няколко съобщения със Саша Барън Коен - екранния баща на Тутар, в чийто образ влиза тя в комедийната лента.

„Макар да поставя и някои чисто американски проблеми, това е един филм - протест срещу неравноправието“, каза още актрисата.

„Мисля, че хората са достатъчно пораснали последните няколко години, за да имат способност да се разсмеят. Ако имаш самоирония, това е висша степен на интелект. Надявам се хората наистина да се осъзнали, че зад тези глуповати шеги, този нелеп хумор стоят по-важни съобщения - за това каква е функцията на жената в ХХI век, трябва ли патриархатът да съществува, трябва ли да се променим само и само да се впишем в нормата. Защо? Може ли жената, освен да бъде майка, да има и професия? - Разбира се, че може. Това е нещо, на което се опитахме да наблегнем.“

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sacha Baron Cohen (@sachabaroncohen)